Vlammend protest in Stad (Groningen)

Vlammend protest in Stad (Groningen)

Vlammend Protest

Vanavond zal een grote massa Groningers en andere Nederlanders in het centrum van Stad (Groningen), laten horen en zien, dat het genoeg is met de gratis gaswinning in Groningen. Een vlammend protest in de vorm van een harde boodschap: “Genoeg is genoeg” met een symbolische fakkeloptocht als waarschuwing.
Onbeperkte preventie en onbeperkt schadeherstel. Ophouden met juridische rimram, betalen voor alles wat NAM, Shell, ExxonMobil en de Staat kapot maken.

Van de nog op te pompen 100-150 miljard dient minimaal 1/3 te worden gebruikt voor Groningen.
Om nog meer schade en ellende te voorkomen en in de hoop dat de bodemdaling en bevingen dan afnemen, dient de gaswinning verder te worden teruggedraaid tot uiteindelijk nul m2 per jaar. Mocht er onvoldoende geld uit het Groninger veld komen, jammer dan. Dan betaalt de staat dat maar in tien tot twintig jaar uit de begroting.

Stoppen met misbruik en diefstal. Stoppen met het ontwijken van de wet, omdat het zoveel geld kost. Een complete provincie in de steek laten is lang gelukt, maar nu voorbij.

Protest

Vanaf een uur of zes een beetje geholpen met de opbouw en daarna op zoek naar mijn Groningse vrienden die de ellende dagelijks beleven. Bijna allemaal gevonden en met meer dan 4.000 man een fakkeltocht gelopen door Stad, nadat de volgestroomde Vismarkt.

16487725_1617356371614220_1201188490772213359_o

De politiek had zich verzameld, alle burgemeesters, raadsleden, statenleden en kamerleden. Ja zelfs Emile Roemer en Gert-Jan Seegers wisent dat met nog enkele weken voor de boeg, hij zijn gezicht moest laten zien. Maar eerlijk is eerlijk deze twee lijsttrekkers waren er tenminste om de mensen een hart onder de riem te steken, waarvoor dank.
Voor alle hooggeachte, hooggeboren en anderszins notabele verantwoordelijkheidsdragers geldt dat de tijd om die verantwoordelijkheid te nemen en te dragen onverwijld is aangebroken. There is no such thing as a free lunch.

Groningen was in staat om massaal op een waardige en vrolijke manier te laten zien, dat men het helemaal zat is. Men is klaar met de wegkijkerij, smoesjesbakkerij, het vermijden van waarheid en al wat dies meer zij.
“Groningen is het Dubai van Europa en verdient dus veel beter”, zei Annemarie Heite.
Een heldere petitie, zonder mogelijkheden om de negen punten naar smaak in te vullen, ligt op het bord van de commissaris van de Koning. Freek de Jonge las de petitie voor en overhandigde deze aan de commissaris van de Koning. Hij zal morgen waar moeten maken dat hij die negen punten inbrengt in het lijsttrekkersdebat in de Statenzaal van de provincie Groningen.

Het was de moeite waard om er bij te zijn en alle mensen daarmee een hart onder de riem te steken. “Kop er veur en deurgoan.”

U kunt de Groningers helpen. Teken de petitie: “Laat Groningen niet zakken.”
Klik voor de link HIER.

 

Logo Meander

Fakkeloptocht Groningen 7 februari 2017 vanaf 19.30 uur

NOS: Duizenden Groningers in optocht tegen gaswinning.

Geef een reactie