Schaamteloze Hebberigheid

Schaamteloze Hebberigheid

“Groningen heeft belang bij de aardbevingen.” Dat zei ze wel niet, mevrouw de advocaat Teuben, maar daar komt het wel op neer. Het voordeel voor Groningen is volgens haar een miljard euro, die is vrijgemaakt voor Groningen. Een miljard en let op het woordje vrijgemaakt, alsof het een gunst is.
Advocaten staan natuurlijk hun mannetje en in dit geval hun vrouwtje voor hun opdrachtgever, maar het spuien van onwaarheden en het schetsen van een gelogen beeld ten behoeve van de publieke opinie, dat de Groningers er dik aan verdienen, is een gotspe. Een schandelijke houding en immoreel gedrag, trouw uitgevoerd in opdracht van de NAM (lees Shell en ExxonMobil) en de Staat, hand in hand.
In Den Haag, in een goed afgesloten kamer, zat vandaag een minister te bulderen van het lachen. “Die is goed, de Groningers hebben baat bij de gaswinning. Ik had het zelf niet beter kunnen bedenken.”

De fysieke en psychische gevolgen worden gebagatelliseerd, want de god van goud en geld, de schijnheilige Mammon, is de drijfveer van de gulzige, hebberige regering en hun uitvoeringsorganen, NAM, EBN, Gasunie en Gasterra.
Den Haag heeft inmiddels in vijftig jaar 290 miljard euro verbrasten de toekomstige baten van om en nabij de 100 miljard euro zijn alvast verwerkt in de begrotingen voor de komende jaren. Er is geen ruimte meer voor kosten. De rekening van de vergeten kostprijs loopt inmiddels in de tientallen miljarden. Ze zijn het vergeten en doen hun best het voor altijd te vergeten.

De bewering dat de situatie niet levensgevaarlijk is, staat haaks op de opmerkingen van Kamp en de zijnen over een acceptabel dodenaantal bij een zware aardbeving. Het staat ook haaks op vastgestelde wetenschappelijke onzekerheden. Wat te denken van de tekst van Hans Alders en de NAM, dat de versterking van woningen, die bij een zware beving toch weer stuk gaan, slechts bedoeld is om de mensen op tijd te laten vluchten. Maar het is niet levensgevaarlijk en u hoeft niet bang te zijn.

addersEr is een kleine opening dankzij de advocaten en hun opdrachtgevers, de NAM en de Staat. Meander adviseert alle Groningers zich te laten onderzoeken door huisartsen en door de GGZ. Met rapporten van specialisten die verklaren wat er aan de hand is, gaan NAM en Staat akkoord, zoals vandaag bleek. Of… zou er dan een volgend nest met dikke, vette adders onder het gras vandaan kruipen.
Toch zou het beter zijn als alle Groningers zich laten onderzoeken, als aanvulling op deze rechtszaak, of in voorbereiding op het hoger beroep. Met tienduizenden tegelijk, want de beste actie is harde, onweerlegbare actie.

Meander kent een niet gering aantal mensen in Groningen, die zichtbaar last hebben van de gevolgen van de aardbevingen. Last hebben van de schade en de tergende, voortdurende onzekerheid. Veel van hen geven onder druk toe, want ze willen hun leven terug en dat weet de NAM en dat weet Henk Kamp.

Hebben, hebben, hebben. Meer, meer, meer. Doof, blind en gevoelloos zijn de exploitanten en profiteurs van de gaswinning en met hen, hun woordvoerders en advocaten. De Staat en de NAM zijn verworden tot schaamteloze hebberige hooligans, die dag in dag uit Groningen en de Groningers molesteren.

 

Logo Meander

 

http://nos.nl/artikel/2144534-staat-en-nam-geen-vergoeding-zonder-bewijs-psychisch-letsel.html

http://nos.nl/artikel/2144413-aardbeving-slachtoffers-willen-niet-per-se-geld-ze-willen-erkenning.html

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/170534/NAM-Inwoners-maken-niet-duidelijk-waarom-ze-recht-hebben-op-smartengeld

 

Geef een reactie