Pas op, Rattenplaag in Groningen…
Er is sprake van een groeiende rattenplaag in Groningen.
In toenemende mate stuurt de NAM, samen met het ministerie van Economische Zaken, er bureaus op uit in Groningen. Bureaus, die al dan niet via de NCG (Nationaal Coördinator Groningen) boerderijen en woningen onderzoeken.
Men beweert dat te doen om de eigenaren en bewoners te helpen, maar het heeft slechts een doel. Deze zogenaamde onafhankelijke bureaus komen steevast met de reactie “C-schade”, of “Niet aardbevingsgerelateerd.”
Klinkklare nonsens natuurlijk, maar ze moeten dat wel concluderen, want daar worden ze voor betaald. Corruptie is het, corruptie op het hoogste niveau.
In Groningen, in het gebied waar gas wordt gewonnen en daar omheen, hebben meer dan 70.000 woningen schade. Er zijn woningen gesloopt en er zijn boerderijen ingestort. Dat gebeurt nergens anders in Nederland. De schade is ontstaan vanaf ongeveer 1995. De aardbevingen zijn begonnen in 1991.
Nergens anders in Nederland is wellicht een tijdelijk begrip, omdat er tekenen zijn dat er ook schade is op andere plaatsen waar gas wordt gewonnen.
Nergens anders in Nederland is helemaal waar, als je kijkt naar de afgelopen decennia, maar in Limburg was en wellicht is de schade door mijnbouw groot. Heel groot.
In de rest van Nederland komt de huidige omvangrijke schade die je ziet in Groningen niet voor.
Het bewijs is dus vrij eenvoudig. Zonder gaswinning waren alle woningen en andere gebouwen niet zo beschadigd, ingestort, of gesloopt.
De onderzoekers zijn te vergelijken met ratten die zichzelf volvreten en Groningen kaal achterlaten na hun voorgekookte advieswerk. Alle mooie woorden van Kamerleden, Kabinetsleden, of meneer Schotman van de NAM ten spijt, blijkt de ware aard van deze lieden keer op keer. De rattenplaag wordt door hen niet erkend en bestreden, maar gestimuleerd.
De TU-Delft moet een aantal woningen en/of boerderijen onderzoeken. De onderzoeksresultaten zouden worden gedeeld met de eigenaar van het te onderzoeken pand. Nu blijkt dat de gegevens slechts worden gedeeld met de NCG. Meander adviseert alle Groningers om hier niet aan mee te werken. TU-Delft wordt door Meander geadviseerd zich terug te trekken, zolang de resultaten niet aan de eigenaar worden overhandigd en zolang ze niet met de eigenaar worden besproken.
Witteveen & Bos doen ook een onderzoek, maar de resultaten worden pas na de verkiezingen bekend. Zo onvoorstelbaar, schaamteloos doorzichtig. Rattengedrag of adviesprostitutie, iets anders is het niet. Niet aardbevingsgerelateerd wordt de uitkomst van hun onderzoek. Maar…, voor de verkiezingen liever geen rel over dit onderzoek waarvan de uitkomst al voor de opdrachtverstrekking vast stond.
Zo zijn er nog tientallen onderzoeken en organisaties die zich als een verwoestende plaag over Groningen verspreiden.
Groningers, er is maar een manier om ratten effectief te bestrijden. Zorg dat ze geen voer meer krijgen. Werk nergens aan mee, want je wordt voor de zoveelste keer misbruikt.
Waakzaam Woldendorp
Over onderzoek
2 gedachten over “Pas op, Rattenplaag in Groningen…”
Luister beste mensen. Het is bekend dat de NAM en medestanders, waaronder de politiek, noordoost Groningen voorgoed naar de kloten hebben geholpen. Vervolgens met medeweten en instemming van de heersende politiek een schadebeleid hanteert dat volledig is ingericht op het demotiveren van schade. Het enige wat deze instanties doen is gebruik maken van onze terughoudendheid, goedheid, passiviteit, naïviteit, zeg het maar. Feit is dat ‘wij’ de ‘Noordoost Groningers’ toekijken hoe dit deel van de provincie, zoals het er nu voorstaat, versneld leegloopt, zowel onder de bodem als daarboven. Daar moet een eind aan komen, met een beetje verstand, begrip of gevoel voor rechtvaardigheid kan men van deze kwestie een win-winsituatie maken, voor iedereen in deze regio. De NAM en de overheid hebben niet het intellect en zeker niet het fatsoen om op menswaardige wijze met deze kwestie om te gaan. Zij zien alleen maar kosten en geen long term Solutions, zien niet in dat je met geld, geld kunt maken.
Er moet echter wel iets gebeuren. We moeten een organisatie nastreven die ons allen vertegenwoordigd en ook als zodanig erkennen. Vervolgens met z’n allen aangeven wat wij graag willen. Dat begint met een algehele inventarisatie van de schade. Directe en indirecte schade, materiele en immateriële schade. Vervolgens moet er een lange termijn oplossing komen voor de regio. Ook daar zijn mogelijkheden voldoende. We moeten een plan maken dat van onze zwaktepunten sterktepunten maakt en voldoende potentie om deze regio weer te laten opbloeien. We moeten stoppen met zeuren en voor eens en altijd duidelijk maken wie we zijn en waartoe in. Belangrijk bij het opzetten van een dergelijk initiatief, is dat alle betrokken organisaties de handen ineenslaan en gebruik wordt gemaakt van hetgeen waar zij zich in uitzonderen.
Diegenen die het daar mee eens zijn kunnen dit laten weten via mijn facebook “Stichting Het Groninger Mandaat”.
Laten we eens een keer iets doen wat zeker weten wel gaat helpen.
Beste Johannes,
Dank voor jouw reactie.
Grunneger Aindracht, zoals ik het beschreef in het boek “Te Laat”.
Harde opstelling en benutten van juridische en andere mogelijkheden, als 1 blok.
Op de politiek hoef je niet te rekenen.
Ik kijk even naar jouw facebookpagina’s
Groet
Folkert Buiter