Onweer aan Zee

Onweer aan Zee

onweders schaamteloos bloot

donker doemend machtig groot

donder die de deining berijdt

Noordzee’s diepe verte lijdt

golven gegeseld door de regen

wind belaagt boulevard en wegen


schouwend door spiegelende ramen

grijs en zwart, vloeien tezamen

prelude van zacht getik

regentranen, een laatste snik

voor aanzwellende symfonie

van regen, wind en melancholie

 

Folkert Buiter

 

“Onweer aan Zee”: © Folkert Buiter; Noordzeekust 18 september 2017.  


“Foto ”: © Folkert Buiter; 
Noordzeekust 18 september 2017.  


Momentopname (18-9-2017 om 19.53 uur), weergegeven in het gedicht “Onweer aan Zee.” Onweer aan Zee een omineuze beleving, reeds uren voorafgaand aan de uitbarsting van het indrukwekkende natuurgeweld.

Schrijven ontvoert je naar een andere wereld. Schrijven is een bijzondere vorm van meditatie, waarin je jezelf verliest en hervindt. Aan de kust is er altijd een speciale sfeer, een bijzonder sterke band met de natuur, vooral als de natuur zichzelf uitdrukkelijk manifesteert.


Meer gedichten lezen van Meander over zee, kust, strand en duin? Klik op: Zee-Kust-en Strand

10 gedachten over “Onweer aan Zee

 1. Een heerlijk gedicht dat ik met veel genoegen heb gelezen. De alliteratie versterkt de kracht van het noodweer. Mooi zoals je in de kleur van de letters ook aangeeft dat het van zacht naar heel heftig gaat. Prachtige foto!

  1. Dankjewel.
   Ik zat in Zandvoort te werken, tot ik die wolken zag, naar buiten liep, foto’s nam en er tien tot vijftien minute naar keek.
   Naar binnen gelopen, gedicht geschreven en onderweg naar huis weer tig keer verbeterd, toen nog het kleurverschil in de letters aangebracht en ach, daar werd ik gelukkig van.
   Het maffe was dat de achterliggende betekenissen die ik wel voelde, pas vandaag op een bepaald moment, echt binnen kwamen en begrepen werden.

 2. De waarheid schuilt in natuurgeweld.het schrijven erover geeft aan wat deze waarheid met jou doet.met veel gevoel en liefde geschreven folkert.natuur: DE inspiratiebron van en voor de zin van leven en het bestaan ervan.
  Het raakt de kern en je bewustzijn.

Geef een reactie