Intens

Intens

Dolen in                           

Levenslang                        

Draaiend kompas                         


Onafgebroken                      

Zonder herhaling                     

Ontdekken                          


Ervaringen                         

In structuur                        

In chaos                          


Ravijnen                        

Randen                         

Gevonden                      


Uit Niets                                       

Leegte                          

Vrije vlucht                         

 Intensiteit

Markus Blommers heb ik leren kennen aan de Universiteit van Amsterdam. We bleken dezelfde middelbare school in Stadskanaal te hebben bezocht, maar niet tegelijkertijd. Na enkele jaren studeren vertrok hij naar elders. Onlangs ontmoeten wij elkaar op Facebook en later in Groningen. Hij schreef tijdens zijn tienerjaren gedichten en liedjes, maar heeft het daar bij gelaten. Het doet mij genoegen om een van zijn nieuwe gedichten hier te mogen presenteren. “Intens” is gebaseerd op zijn werk als personal coach. Hij kan er naar eigen zeggen wel een paar bundels over vol schrijven.

Het gedicht Intens verbeeldt de combinatie van macht en onmacht, verbonden in gedreven personen, die zelden rust vinden en altijd op zoek zijn naar verandering, het nieuwe, het risico. Een weg die op vele manieren kan verlopen en aflopen.
Zelfs het einde van “Intens” heeft vele betekenissen en mogelijkheden, vooral vanuit de kennis en ervaring van een personal coach. Goed en slecht zijn onafscheidelijk, ondanks dat ze niet echt bestaan.

4 gedachten over “Intens

  1. Een interessant gedicht Markus. Wat ik eruit haal is dat we, als we nieuwe ervaringen willen opdoen en hiervan leren, we onze nek uit moeten steken en niet achter de geraniums blijven zitten. Als je niets doet omdat je bang bent dat er iets fout gaat gebeurt er ook niets en is het leven saai. Maar als je de moed hebt buiten je grenzen te treden leer je sowieso van de dingen die je meemaakt, of je nu wel goed lopen of niet. Prachtige foto erbij.

  2. Wie durft te vliegen, moet ook durven vallen…
    Het leven wil geleefd worden, al denk ik wel dat balans een vogel langer in de lucht houdt.
    Bijzonder getroffen persoonlijk gedicht, ik hou van intens, maar dit vraagt ook weer om rust.om bij te komen.

Geef een reactie