Galerij van mijn Verleden

Galerij van mijn Verleden

onder oneindige gewelven
van een lang vervlogen tijd
spelen talloze gedachten
waarin beelden dwarrelen
aan mijn jeugd gewijd

reizen die veel langer leken
dan in obscure werkelijkheid
brengen mij onherroepelijk
naar destijds verwondering
over gedachte realiteit

op één enkel beeld geëtst
kronieken zonder sluitingstijd
zintuigelijke herbeleving
waarin ik eindeloos kan dwalen
in ongedeelde eenzaamheid

als ik terugkeer naar weleer
in mijn dromen of in feit
brengt die tijdloze passage
galerij van mijn verleden
mij in onvoltooid voltooide tijd

galerij
Provinciehuis, St. Jansstraat Groningen

‘Galerij van mijn verleden’ is een poëtische beschrijving van onafgebroken herbeleving bij een beeld in Groningen dat past bij geëtste herinneringen uit de periode; 1960-1970.

“Galerij van mijn verleden”: © Folkert Buiter; 30 januari 2021


Foto: Provinciehuis, 
St. Jansstraat Groningen; © Folkert Buiter; 24 december 2019


Meer gedichten over Hart & Ziel van Meander? Klik HIER.

3 gedachten over “Galerij van mijn Verleden

  1. Ja, dat herken ik wel. Zeker als ik weer in m’n geboorteplaats ben. ‘ een onvoltooide werkelijkheid’ zo voelt dat ja.
    Leuk om dit zo weergegeven te zien

  2. Gedachten,verleden,jeugdherinneringen lijken als een schim voorbij te zijn tegaan : hebben je gevormd tot wat je nu bent.daar mag je trots op zijn.ooit zal de onvoltooid verleden tijd de voltooid verleden tijd worden en je doen terugdenken aan een leven hier waar je even.mocht wonen,leven en liefhebben en vooral veel mocht geven.
    Lieve folkert, prachtig weergegeven in je gedicht wat de waarde is van jou als mens,in je gevoel, in gedachten.met weemoed en passie.weet dat gedachten ook voorbij gaan,dus een illusie, wat gedrag veroorzaakt. Dat gedeeld mag worden met elkaar.en verbinding schept.eenzaam is samen een!

Geef een reactie