Recensie

Recensie

Ik heb “Later als ik dood ben”, twee keer gelezen.
Heb ik genoten?
Nee, daarvoor is het te hard en te eerlijk. Maar…, het is intrigerend, boeiend, malicieus, spannend, hard en gemeen. Het is vooral waardevol en anders. Een prachtig boek dat ik niet had willen missen.

Het is onmogelijk om “Later als ik dood ben” weg te leggen na het gedicht van Achterberg op bladzijde zeven en het korte, bloedstollende voorwoord.
“Later als ik dood ben”, is niet alleen een angstaanjagend boek, een pijnlijke zoektocht, maar bovenal een doorwrochte beleving. Een beleving gebaseerd op onderzoek en een ongebreidelde fantasie, waarbij dat laatste ongetwijfeld kracht vindt in de onzekerheden en lichte afwijkingen waarmee iedere schrijver behept is.

Iets anders dan mezelf ga ik hier niet vinden, denkt Elin aan het begin van dit avontuur. Hetzelfde geldt voor de lezers van deze roman. Een roman is het, want oprechte, onechte, brutale, opgedrongen en beschermende vormen van liefde spatten van de pagina’s. Een veelvoud aan onvermijdelijke relaties en verhoudingen. Onverbloemde, harde, gewilde en ongewilde confrontaties, geboren uit langdurig gestapelde schade. De lont die Elin aansteekt als ze de TBS-inrichting binnen gaat, leidt tot een ketting aan reacties en explosies.

Na lezing, wellicht net als ik twee keer, vraagt de lezer zich van alles af, waarmee deze thriller veel meer is dan een spannend en keihard verhaal. Dit wil je lezen, mits je dat durft. Gaat het over die andere wereld, of gaat het over jezelf?
Ik kan en wil er niet meer over vertellen, omdat je het zelf moet ervaren. Lees en huiver.


Het boek is te verkrijgen voor € 17,50 in iedere boekhandel.

Meander

“Later als ik dood ben” is Ilse Ruijters tweede boek. Het is een psychologische thriller.

IMG_7361

Ilse Ruijters (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands

Met De onderkant van sneeuw debuteerde Ilse in 2014 als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller kwam uit bij The House of Books en werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs. Ook haar zakelijk succes viel op, dit leverde haar de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2015 op.

Meer informatie over Ilse Ruijters, klik dan HIER.

Geef een reactie